ADVENTO REKOLEKCIJOS

Trečiąjį Advento sekmadienį – džiaugsmo sekmadienį – mūsų bažnyčioje vyko rekolekcijos, kurias vedė kunigas teol. mgr. Algis Ananis. Kunigas primena, kad Dievas ir bažnyčia kviečia mus džiaugtis. Tačiau jeigu mes džiaugiamės tik tada, kai mums gerai, kai esame sveiki, tai nėra tas džiaugsmas, kuriam kviečia Viešpats. Tikrą džiaugsmą patiriame, kai įvyksta atsivertimo ir persikeitimo momentas mūsų širdyse, kai paskiriame savo gyvenimą ir laiką Dievo garbei bei savo sielai.

Džiugina gausiai į rekolekcijas susirinkę žmonės, ilgos prie klausyklų nusidriekusios eilės norinčių susitaikyti su Dievu ir atgauti dvasios ramybę, paruošti savo širdis Kūdikėlio Jėzaus gimimui. Po vaisingų rekolekcijų, atradę ramybę, dalinkimės ja su artimu, dovanokime vienas kitam gražius žodžius bei šypseną.  

Dėkojame Širvintų bažnyčios sumos ir „Mykoliukų“ chorui už giesmes, bendryste ir džiaugsmu pripildytą laiką Advento rekolekcijose.

Pats ramybės Dievas iki galo jus tepašventina ir teišlaiko tobulą bei nepeiktiną jūsų dvasią, sielą ir kūną mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus atėjimui“ (1 Tes 5, 23)