Piligriminė kelionė į Lenkiją

Lapkričio 25 d. įvyko dar viena piligriminė kelionė į Lenkiją, į Sokulkos (lenk. Sokółka) miestelį, kur 2009 m. įvyko Eucharistinis stebuklas. Kelionės tikslas buvo mokytis pagarbaus santykio su Eucharistija. Santykio su Dievu reikia mokytis, tobulinti ir stiprinti jį visą gyvenimą. Tam reikia tiesiog laiko ir noro. Adoracijos irgi reikia mokytis. Svarbu suprasti ir branginti Eucharistijos ir Dievo Motinos kultą. Juk tai dvi šių laikų kolonos, kurios padės Bažnyčiai išlikti (Šv. Jono Bosko vizija). O Bažnyčia – tai Aš ir Tu. Kristus nori pamaitinti mus savo kūnu. Kun. Adamas Adukovskis (Adam Adukowski) pasakė, jog jeigu būtų pasauliečiu, tai tiesiog nedrįstų priimti Šv. Komunijos į rankas. Reikia ir būtina su didžiausia pagarba priimti Šv. Komuniją, apsaugant ir saugant tą sacrum, tą šventumą…

Pakeliui į Sokulką, užsukome į Studienična (lenk. Studzieniczna). Ten yra Marijos garbinimo vieta ir koplytėlė. O šalia koplytėlės – šulinys, kuriame galima pasisemti švęsto šaltinio vandens. Studienična yra labai pamėgta piligrimų vieta.

Važiuodami namo, aplankėme kun. Adamo Adukovskio (Adam Adukowski) gimtąjį Seinų miestelį, stebuklingosios Mergelės Marijos baziliką ir buvome Abiejų Tautų Respublikos pasienio muziejuje.

Daugiau informacijos apie Sokulkos Eucharistinį stebuklą rasite čia:

www.kristoteka.lt

Širvintų šeimos centro koordinatorė Katerina Žukauskaitė-Liachovič

2023-11-25