Balandžio 28-toji – Gyvybės diena

Gerbiami tikintieji,

Balandžio 28d., sekmadienį, kaip ir kasmet švenčiame Gyvybės dieną. Tai Gyvybės kultūros skleidimo diena. Ši diena nuo 1998 metų Lietuvoje švenčiama paskutinį balandžio sekmadienį. Šią dieną pasiūlė švęsti Kardinolų konsistorija dar 1991 metais, tačiau šventė išpopuliarėjo 1995 metais, ją aktyviau paraginus švęsti popiežiui Jonui Pauliui II.  Gyvybės dienos tikslas – paskatinti visuomenę susimąstyti apie žmogaus gyvybės slėpinį, skirti daugiau dėmesio žmogaus gyvybės prasmei ir vertei.

Gyvybės dieną –  ypatingai kviečiame dėkoti už gyvybės ir gyvenimo dovaną Dievui, tėvams. Tai diena, kuri mums primena, kad turime atsigręžti į savo artimą  ir padėkoti Dievui, už kiekvieną nuostabiai sukurtą  šalia esantį  žmogų. Šią dieną  mintyse ir žodžiu ypatingai kviečiame pasidžiaugti jo buvimu.

Gyvybės dienos akcija

„Pamatyk šalia esančius ir  pasidžiauk Jų buvimu

Išeidami iš bažnyčios pasisveikinkit ir užkalbink kuo daugiau savo parapijiečių ir pasakykit, kad džiaugiatės, kad jie yra jūsų parapijoje, kad jie gyvena šiame mieste, kad kartu meldžiatės toje pačioje bažnyčioje, kad kartu galite šlovinti Dievą,  auginti vaikus…

Matykime Kristaus veidą kiekvieno žmogaus veide

Tik iš mūsų meilės žmonės Kristų pažins

Akcija trunks iki Motinos dienos

KAIŠIADORIŲ VYSKUPIJOS ŠEIMOS CENTRAS

 

Comments are closed.