KARANTINAS DIKTUOJA NAUJAS SUTVIRTINIMO SAKRAMENTO TRADICIJAS

2021 m. birželio 6 d. 54 širvintiškiams įsiminė ne tik kaip Devintinių šventė ar Tėvo diena, bet kaip akimirka, kai Širvintų šv. arkangelo Mykolo šventoriuje akis į akį galėjo susitikti su Kaišiadorių vyskupu Jonu Ivanausku ir priimti Sutvirtinimo sakramentą.

Valandą prieš sekmadienio vakarines Šv. Mišias jau rinkosi jaunimas ir, pasipuošę vienodais Sekmines primenančiais ženklais, laukė Sutvirtinimo sakramento. Nuoširdus atvykusio vyskupo žodis apie jaunystę, meilę, veržlumą, supratimo kaitą kvietė augti ir bręsti einant tikėjimo ir savikūros keliu. „Linkiu, kad Šventoji Dvasia pakviestų uoliau ateiti į Bažnyčią ir įkvėptų atrasti tarnystę bendruomenėje“, – kalbėjo Jo Ekscelencija.

Po vyskupo Jono Ivanausko palaiminimo sutvirtinamieji ir parapijiečiai padėkojo Jo Ekscelencijai, kad nepabūgo koronaviruso ir atvyko į Širvintas sutvirtinti jų tikėjimą.

Šiltas, jaukus, maldingas vakaras sušildė sutvirtinamųjų ir šv. Mišiose dalyvavusių širdis.

Širvintų parapijos kunigai jau antrus metus dėl karantino keičia ne tik Sutvirtinimo šventimo vietą, bet ir katechezių vedimo būdą. Ilgus metus buvo įprasta, kad užsiėmimai vyksta Širvintų parapijos salėje. Karantinas diktuoja savo sąlygas, todėl užsiėmimai buvo perkelti į internetinę platformą. Be to, įvesta dar viena naujovė – šv. Mišios švenčiamos lauke. Taip pat tapo įprasta, kad per vaikų ir jaunimo šventes gieda Širvintų parapijos chorelis „Mykoliukai“, vadovaujamas Dailiaus Kavalevskio.

Širvintų šv. arkangelo Mykolo parapijos informacija

Nuotraukos V. Zujaus