„Mykoliukų“ stovykla

Prasidėjo vasara. Atostogos. Pramogos. „Mykoliukai“ irgi pramogauja.

Tris dienas, 2019 m. birželio 26–28 dienomis, Širvintų parapiją drebino vaikų chorelio „Mykoliukai“ stovykla pavadinimu „Mykoliukų kariauna“.

Pirmą stovyklos dieną „Mykoliukai“ kūrė stovyklos taisykles, pavadinimą. Išsirinko Šv. Jono Bosko šūkį,  kuris labai prasmingai atspindi „Mykoliukų“ dvasinį gyvenimą: ,,Būti šventu – būti linksmu‘‘. O kiekvieną dieną „Mykoliukai“ pradėdavo malda rytinėse Šv. Mišiose, kur giesmėmis šlovino Dievą.

Vyko stalo etiketo pamokėlė, kurią vedė svečias Audrius Sargelis. Jis mokė vaikus stalo etiketo ir servetėlės lankstymo meno. Buvo paskelbtas stalo servetėlės lankstymo konkursas. Visi vaikai lankstė savo įsivaizduojamą gražiausią servetėlę ir galvojo pavadinimą.

Buvo skirtas laikas meditacijai – spalvinimui tyloje, nors išlaikyti tylą vaikų stovykloje kaži ar įmanoma.

Katechezės pamokėlėje „Mykoliukai“ susipažino su pal. Mykolo Giedraičio biografija, meldėsi į jį litaniją ir iš popieriaus lankstė bei dekoravo Mitras (galvos apdangalas, kurį gali dėvėti tik popiežiaus paskirti vyskupai, kardinolai ir pats popiežius). Visos „Mykoliukų“ Mitros eksponuojamos parodoje Širvintų bažnyčioje.

Kokia stovykla be žaidimų? Žaidėme slėpynes, „Išmuštuką“, „Bulvę“ ir kt.

Antrą dieną skyrėme išvykai į gamtą. Vykome į Virvyčių kaimo sodybą, kur labai smagiai leidome laiką: susipažinome su senoviniais buities rakandais, žaidėme klojime ant šieno, apžiūrėjome  žemės ūkio techniką (kiekvienas įsiamžino kombaine, traktoriuje), kepėme dešreles, o tokioj didelėj teritorijoj ir slėpines  žaisti buvo smagumėlis.

Grįžome pavargę, bet linksmi, pilni įspūdžių.

Trečioji stovyklos diena buvo skirta Artimo meilės darbams. Po Šv. Mišių keliavome į Kristinos Banikonienės sodybą. Papusryčiavę mokėmės atpažinti vaistažoles, gėrėme kvapnią šviežių vaistažolių lapelių arbatą ir pilni jėgų ėjome tvarkyti Širvintų miesto kapinėse apleistų kapų. Darbas nelengvas, bet prasmingas. Kalbėdami apie artimo meilės darbus, visi sutiko su mintimi, kad daryti gerus darbus be atlygio yra gera.

Po darbų, išalkę puolėme valgyti  kebabus ir ledus, o pailsėję dalyvavom kūrybinėse dirbtuvėse – kiekvienas sau gaminome papuošalą.

Trys dienos stovykloje prabėgo labai greitai. Po vakarinių Šv. Mišių Širvintų parapijos klebonas  L. Klimas tarė padėkos žodį stovyklos vadovams, savanoriams: dorinio ugdymo mokytojai Renatai Blusevičienei, Širvintų parapijos vargonininkui ir vaikų chorelio „Mykoliukai“ vadovui Dailiui Kavalevskiui, Paparčių parapijos vargonininkui Viktorui Zujui, kurie savo laiką aukojo vienam tikslui – auginti tikėjimu jauną kartą, skatinti pamilti giesmę, mokytis bendrauti, daryti aplink save pasaulį gražesnį. Visiems vaikams prisiminimui apie stovyklą buvo įteiktos padėkos ir dovanėlės.

O po iškilmių mūsų laukė saldumynai, vakaronė ir žaidimai.

Sakoma, kad pirmas blynas būna prisvilęs. Tačiau stovyklos vadovai: Renata, Dailius ir Viktoras, pirmą kartą suorganizuota parapijos chorelio „Mykoliukai“ vaikų stovykla nenusivylė. Visas dienas buvo gera matyti šviečiančias vaikų akis, optimizmą, girdėti juoką, stebėti kūrybiškumą, jausti nuoširdumą ir meilę.

Sudie, „Mykoliukų“ stovykla! Bet tikrai tariam – iki pasimatymo!