Sausio 9 d.: knygos apie išeivijos vyskupą Paulių Antaną Baltakį OFM sutiktuvės ir aptarimas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia Valstybingumo erdvėje susipažinti su iškilaus Katalikų Bažnyčios ir užsienio lietuvių veikėjo – vysk. Pauliaus Antano Baltakio OFM – darbais Bažnyčiai ir Tėvynei. Vyskupo darbai aprašomi Vytauto Didžiojo universiteto docento ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vyresniojo istoriko dr. Artūro Grickevičiaus monografijoje „Užsienio lietuvių vyskupas Paulius A. Baltakis OFM: tarnystės Bažnyčiai ir Tėvynei kelias“. [dr. Artūras Grickevičius – jau ne vienerius metus gyvena Širvintose – admin. pastaba]

Šiuo veikalu pamėginta atskleisti bei išryškinti ne tik paties užsienio lietuvių vyskupo, bet ir jam pavaldžių struktūrų – Lietuvių katalikų religinės šalpos ir Lietuvių informacijos centro – veiklos bruožus. Tam panaudoti gausūs šio vyskupo raštinės, Lietuvos diplomatinės tarnybos ir SSRS saugumo dokumentai.

Išskirtiniame renginyje dalyvaus užsienio lietuvių istoriją nagrinėję žinovai – prof. dr. Juozas Skirius (VDU Švietimo akademija), prof. dr. Juozas Banionis (LGGRTC) ir dr. Ilona Strumickienė (moderatorė, VDU), taip pat kiti Lietuvos mokslo ir visuomenės, dvasininkijos atstovai.

Pagrindinis pašnekesio klausimas – užsienio lietuvių katalikų vyskupo ir jo pagalbininkų darbai, indėlis į kovą už tėvynainių religinę ir politinę laisvę.

Renginio nuotaiką padės kurti Liepos Grickevičiūtės ir Aušrinės Ulinskaitės atliekama daina „Skriski, skriski Lietuvėlėn“ ir L. Grickevičiūtės autorinė giesmė.

Trumpai apie renginį

Data sausio 9 d.
Laikas 17 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›