Choro „DERMĖ“ muzikinė-kalėdinė dovana

Jau įprasta tapo per kalėdines šventes Širvintų parapijos žmones pradžiuginti kalėdinėmis dainomis ar dvasią pakylėjančiais koncertais. Gruodžio 26 d. bažnyčioje skambėjo Meno mokyklos auklėtinių atliekami kūriniai ir kamerinio choro „Navis“ dainos. Sausio 6 d. – ne išimtis. Choras „DERMĖ“ apdovanojo tikinčiuosius poetinėmis dainomis. Beklausant dainų, galvoje skambėjo perfrazuotos Antano Miškinio eilės: šiandien taip elegantiškai sninga, sninga „Varpelių giesme“, „Panava“, „Džiugia naujiena“, „Kalėdų anstyvu rytu“, „Din don“, „Apokalipsiniu romansu“. Susidarė įspūdis, kad kiekviena daina choristams yra labai ypatinga ir primena svarbius gyvenimo įvykius.

Kai kurie choristai paklausti, ką jiems reiškia atliktos dainos, netruko atsakyti. Pasak choristės Dalios, „Apokalipsinis romansas“ visada primena Baltumo šventę Trakų pily, kai jį prie žvakių šviesos akomponuojant dukrai dainavo šviesaus atminimo choristas Vilius Keliotis. „Atrodo, kad tas romansas jam parašytas, – pasakojo Dalia. – Man labai šviesi giesmė „Kalėdų ankstų rytą“. Taip ir įsivaizduoju būtent šaltą auštantį Kalėdų rytą – kada papūtus eina garas ir girgžda sniegas po kojomis. Toks daug žadantis, viltingas rytas! „Eis šviesyn diena, paslapties pilna. Po tylaus Advento pasigirs daina“.“

„Repertuaras įvairus: ir lyriškesni, ir greitesni kūriniai, kurie kaip ir žmogaus gyvenimas – dinamiškas ir kintantis. Pirmas kūrinys „Din don“ lyg varpų gaudesys ir tilindžiavimas skelbia švenčių pradžią. Švenčių nuotaikas atspindi kiti kūrinėliai. Na, o pabaigoje prisimename išėjusius mūsų kolektyvo narius,“ – paantrino choristė Nomeda.

Pasirodo, tiek šie metai, tiek šis koncertas kolektyvui labai svarbūs dėl kelių priežasčių: ir dėl dainų šventės, ir dėl chorui suteikto pirmojo lygio, ir dėl sėkmingai įgyvendinto projekto – chorų šventės, suorganizuotos dainos „Širvinta“ 50-tosioms metinėms paminėti. „Šis koncertas – mūsų padėka Dievui,“ – paaiškino choristė Nomeda.

Per šventes taip elegantiškai sninga, sninga pakylėjančių giesmių garsais…

Širvintų parapijos informacija

Koncerto akimirkos: