Kalėdinė-muzikinė dovana Širvintų parapijos globos namų gyventojams

Kalėdinis laikotarpis – tai metas, kai peržvelgi metų darbus, skubi padaryti tai, ko nespėjai, prisiminti tuos, kuriuos užmiršome. Tai laikotarpis, kai viskas pulsuoja ramybe, skleidžiamu gėriu.

Širvintų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios parapijos salėje prieš Kalėdas buvo pats darbymetis – veikė kalėdinės kūrybinės dirbtuvės. Bažnytinio chorelio „Mykoliukai“ vaikai, kartu su tikybos mokytoja Renata Blusevičiene ir chorelio vadovu Dailiumi Kavalevskiu gamino atvirukus Širvintų parapijos senelių globos namų gyventojams, ruošėsi koncertui.

Antrą Kalėdų dieną vykome į senelių namus koncertuoti. Pilna salė linksmai nusiteikusių žiūrovų pasitiko garsiais plojimais. Koncerto metu Širvintų bažnyčios chorelio ,,Mykoliukai“ vaikai, vadovaujami vargonininko Dailiaus Kavalevskio, atliko kalėdines giesmes, buvo sakomos eilės, tikybos mokytoja Renata kartu su Dailiumi atliko ,,Kalėdinę kantatą“, Ignas Blusevičius senelius linksmino smagiais išilginės fleitos garsais. Senelių namų gyventojams buvo įteiktas kalėdinis siurprizas – dviejų vargonininkų, svečio iš Kaišiadorių r. Paparčių parapijos Viktoro Zujaus ir Širvintų bažnyčios vargonininko Dailiaus Kavalevskio, akordeono ir armonikos atliekamų kūrinių popuri.

Koncertą vedė tikybos mokytoja Renata Blusevičienė.

Šventinis koncertas ne tik pradžiugino senelius, bet ir pakylėjo visus koncerto dalyvius. Visgi sena išmintis pasitvirtino dar kartą – smagu gauti dovanas, bet dar smagiau yra jas dovanoti.

Tikybos mokytoja Renata Blusevičienė

Nuotraukos renginio organizatorių