DVASINGAS KONCERTAS

Kalėdos… Kalėdos… Graži kasmetinė šventė. Tačiau prieš jas visada tenka jaudintis ir tikrai ne tik dėl dovanų. Juk Kalėdos – tai Kristaus gimimo diena. Pastaruoju metu į šią iškilmę labai nusitaikę prekybininkai, jau nuo lapkričio pradžios siūlantys kalėdines prekes ir joms pritaikantys dideles nuolaidas, kad suviliotų pirkėjus. O juk tai laikotarpis sielos apsivalymui, susikaupimui, gerų santykių atnaujinimui, laikotarpis geriems darbams atlikti. Dovanos vaikams jau įprastas dalykas, o dovana – geras žodis – artimiausiems, brangiausiai vertinamas ir mažiausiai kainuojantis – dar ne itin dažnas mūsuose, o gerų žodžių ir gerų poelgių niekada nebūna per daug.

Lyg norėdami patvirtinti mano mintis, Kultūros centro mišrus choras „Navis“,( vadovė A. Burakovienė), Meno mokyklos violončelės klasės mokiniai (mokytojas V. Povilaitis), mergaičių ansamblis (vadovė J. Jadzevičienė) ir trimitininkai (vadovas R. Vasilevskis) antrą Kalėdų dieną Širvintų šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje po Šv. Mišių surengė tikrai dvasingą šventinį koncertą.

Puikiai skambančių mergaičių balseliai, violončelių išvingiuotos melodijos pakylėjo klausytojus iki dangaus. O besiklausančių jau ne sykį koncertavusio bažnyčioje, gerai pažįstamo choro „Navis“ dainų atlikimo, diriguojant Evelinai Greiciūnaitei ir Audronei Burakovienei, veidai giedrėjo, pasijuto tikrai šventinė nuotaika. Kalėdos… Ovacijomis buvo padėkota choro „Navis“ solistui Stasiui Vaitiekūnui už gerai žinomos dainos „Teka teka“ nuoširdų atlikimą.

Ar daug reikia, kad būtume laimingi? Kaip kas supranta. Manau, kad laimingi tapo bažnyčioje koncertavę mokinukai, atostogų metu susirinkę pagroti ir padainuoti, laimingi choristai pasveikinę puikiomis dainomis parapijiečius. O parapijiečiai dėkingi ir laimingi skirstėsi namo, linkėdami vaikams pasisekimo moksluose, kantrybės ir sėkmės jų mokytojams ir vadovams, sveikatos ir šeimos palaikymo „Navio“ choristams. Kai turime kuo dalintis ir dalijamės, tampame turtingesni ir geresni. To moko užgimęs kūdikėlis Jėzus.