JUBILIEJUS GAILESTINGUMO DARBUOTOJAMS IR SAVANORIAMS

Popiežius Pranciškus paskelbė Gailestingumo jubiliejų, kad šie metai būtų išgyventi kaip ypatingos malonės ir dvasinio atsinaujinimo laikas. 2016 lapkričio 16 d. Vilniaus arkivyskupija pakvietė į Jubiliejinę dieną, skirtą gailestingumo darbuotojams ir savanoriams. Tai reta proga atnaujinti savo tikėjimą ir pasiryžimą daryti gailestingumo darbus ir juos džiugiai daryti.

Į Vilniaus Arkikatedrą baziliką ankstų pirmadienio rytą susirinko maldininkai iš visos Lietuvos: socialiniai, medicinos, sveikatos darbuotojai, o taip pat tie, kurie save dovanoja Bažnyčios karitatyvinei tarnystei. Pirmąją paskaitą Vilniaus Arkikatedroje bazilikoje skaitė kun. Ričardas Doveika. Kunigas labai aiškiai įvardino, kas yra savanoris. „Žmogus, kuris Tavyje atpažino kilnumą ir tikras Dievo akis. Savanoriai žvelgia savo ir Dievo žvilgsniu, ir žiūri tuo pačiu metu ta pačia kryptimi, kas būtent pavaizduota ir šių Gailestingumo jubiliejaus metų logotipe. Savanoris, tai žmogus, kuris darydamas gerus darbus nelaukia atsidėkojimo, nes tuos darbus darau su Meile. Tada iš tikrųjų Tavo širdyje yra Dievas. Savanoris yra tikėjimo, troškimo, ieškojimo ir apsisprendimo žmogus. Eiti šituo keliu – tai aukoti savo gyvybę. Ar turi savyje drąsos nukentėti dėl Jėzaus? Savanorio niekas nesustabdys, net jei atsitrenks į sieną. Jis visada ras išeitį, nes visa, ką jis daro, daro kartu su Jėzumi. Savanoriams nemokama ne dėl to, kad jie nieko verti, jie yra neįkainuojami. Esate būtent ten, kur turite būti, naudokitės gautomis dovanomis. Tvirtai žinokite, kad esate Dievo vaikai,“ – kalbėjo kunigas Ričardas Doveika.

Gailestingumo kelią, Ypatingąjį Gailestingumo jubiliejų pristatė kun. Mariušas Maršalekas (Mariusz Marszalek). Visi susirinkusieji buvo kviečiami savarankiškai leistis į piligrimystę Gailestingumo keliu, pereiti Gailestingumo duris Aušros Vartų koplyčioje. Savanoriams buvo išdalinti lankstinukai su piligriminio Gailestingumo kelio Vilniuje žemėlapiu bei 9 lankytinų vietų aprašymu.

15.00 val. Šv. Teresės bažnyčioje prie Aušros vartų koplyčios buvo aukojamos šv. Mišios už visus Gailestingumo darbuotojus ir savanorius. Šv. Mišias aukojo arkivysk. Gintaras Grušas.

Po Šv. Mišių arkivyskupas Gintaras Grušas visus pakvietė dar nesiskirstyti ir užsukti dar kiek pabendrauti ir pasivaišinti maltiečių sriuba.

Po tokio gražaus renginio visų veidai švytėjo, jautėmės dvasiškai pakylėti, buvome laimingi ir dėkingi organizatoriams.

 

Širvintų „Caritas“ informacijadscn2410 dscn2335-1 dscn2332 dscn2326 dscn2316 dscn2315 dscn2302 dscn2301 dscn2298 dscn2290 dscn2261 dscn2258

2016-11-14 2016-11-14-001 skirtukai-2016-10-27-1